Kesän herkut
Valkosipuli
Viljelemme kevät- ja syyslajikkeita.
Valkosipulia käytetään mausteena tuoreena ja kuivattuna.
Se sopii esimerkiksi liharuokiin, vihannesten ja kasvisten kanssa sekä kastikkeiden ja keittojen ja pizzan mausteeksi.
![](http://moljantila.fi/wp-content/uploads/2023/10/valkosipuli-ravinto-1024x76.png)
MansikkaLajikkeet: Wendy ja Polka
– Wendy: aikainen, suurikokoinen, maku täyteläinen – Polka: myöhäinen, keskikokoinen, makea Tuoremarjaksi, pakastukseen, tuoresoseeksi, hilloksi, mehuksi. Mansikka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä terveyttä edistäviä polyfenoliyhdisteitä. Aikuisen vitamiinitarpeen saa tyydytettyä syömällä pari desilitraa mansikoita päivittäin. ![]() |
HernePääasiallinen lajike on Avola.
– Makea tuoreherne suoraan nautittavaksi. – Herneissä on paljon proteiineja sekä B- ja C-vitamiineja. ![]() |
Ravintotaulukoiden lähde Fineli.