Kesän herkut

Valkosipuli

Viljelemme kevät- ja syyslajikkeita.
Valkosipulia käytetään mausteena tuoreena ja kuivattuna.
Se sopii esimerkiksi liharuokiin, vihannesten ja kasvisten kanssa sekä kastikkeiden ja keittojen ja pizzan mausteeksi.

Mansikka

mansikka

Lajikkeet: Wendy ja Polka
– Wendy: aikainen, suurikokoinen, maku täyteläinen
– Polka: myöhäinen, keskikokoinen, makea
Tuoremarjaksi, pakastukseen, tuoresoseeksi, hilloksi, mehuksi.
Mansikka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä terveyttä edistäviä polyfenoliyhdisteitä. Aikuisen vitamiinitarpeen saa tyydytettyä syömällä pari desilitraa mansikoita päivittäin.
mansikka_ravintos

Herne

herne

Pääasiallinen lajike on Avola.
– Makea tuoreherne suoraan nautittavaksi.
– Herneissä on paljon proteiineja sekä B- ja C-vitamiineja.
herne_ravitsemus
 

Ravintotaulukoiden lähde Fineli.