Tila ja viljelijät

Lehtimäen Rannankylällä sijaitsee Möljän Tila, jota viljelevät Vuokko Yli-Kesäniemi sekä Mikko Siljamäki. Aina ei kuitenkaan ole ollut näin, vaan pariskunta on palannut Vuokon kotitilalle Lehtimäelle mutkien kautta. Tarina lähti siitä, kun pariskunta tahtoi tehdä elämänmuutoksen. Elettiin vuotta 2008 Tampereella. Tällöin he irtisanoutuivat vakituisista työpaikoista ja lähtivät vuodeksi maailmalle. Tämä vuosi oli kokemuksia täynnä: buddhalainen uusi vuosi, Malesian hait, työnhakijoina Australiassa, aboriginaalit ja Laosin vuoristokylät. Nämä kokemukset johdattivat pariskunnan maalle ja sitä kautta maanviljelijöiksi.

Voit katsella kuvia reissusta täältä.

– Olemme opiskelleet muualla ja työskennelleet kaupungissa. Tuolloin totesimme, ettei kaupunkielämä ollut meitä varten ja halusimme irtioton. Sanouduimme irti töistämme ja matkustelimme vuoden verran Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa, Vuokko ja Mikko kertovat.
tila
– Halusimme elämälle tarkoituksen ja jotain omaa. Siellä matkalla sitten vahvistui ajatus kotitilan jatkamisesta ja yrittäjyydestä. Olemme tällä hetkellä vielä molemmat tilan ulkopuolella töissä, mutta haaveenamme on, että tila työllistää meidät tulevaisuudessa.

Tilalle on tehty sukupolvenvaihdos, jolloin tuotanto muuttui erikoisviljelyksi. Ensiksi viljeltiin mansikkaa, hernettä sekä vadelmaa. Nykyisin tilalla viljellään ainoastaan valkosipulia. 

 

Otteita lehtijutuista Ähtärinjärven Uutisnuotta 4.7.2012, Kuusiokuntien Variantti kesäkuu 2012 ja Järviseutu 20.6.2012